VÄLKOMMEN TILL STRÖMSVIK.AX

Fyllda frysar på Strömsvik

Jag har fyllt frysarna med de finaste styckningsdetaljerna från fåret, så som filé, rostbiff och små utskurna stekar. Personligen tycker jag att det är de enklast tillredda delarna. Beroende på hur stor köttbiten är så stekar man tills den fått fin yta och steker sen färdigt i ugnen med stektermometer.

Lite salt är den enda krydda som är nödvändig, och vill man vara säker på att det blir riktigt mört så använder man mörsalt en stund före tillagningen. 

Malet i platta paket ,med 500 g i varje, kan varieras i oändlighet. Funderade faktiskt på om jag ska testa göra köttbullar med “knorr” på kryddningen till julen. Kryddpeppar, grönpeppar eller rosépeppar låter som normala varmrättskryddor, kanske inte så vanliga i köttbullar dock. Kanel har jag också läst att man kan använda, i min värld hör det mer i hop med bakverk och efterrätter, men vad vet jag, det kanske blir en alldeles fantastisk smaksensation.

Rökt kött kommer i december, stekarna är delade i fyra delar, brukar bli ungefär 500 g per paket. Bogarna smakar som stekarna, men blir inte lika fina skivor. Priset är lite lägre och paketen större, ca 1 kg, uppskattningsvis.

Du kan titta på listan med exakta vikter om du loggar in på https://rekorder.fi/sv/ det är beställningsformuläret för REKO, men vi kan göra en egen överenskommelse om tidpunkt om REKO-tiden inte passar dej. 

Dessutom kommer jag att vara med på Jan-Karlsgårdens Lillajulmarknad 2/12, Sjökvarterets julmarknad 9/12, 10/12. Och kanske nån marknad till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *